Rebasing kunstgebit

Rebasing

Bij Tandprothetische Praktijk Stoop bieden we rebasing aan als een oplossing voor het aanpassen van een kunstgebit aan veranderingen in de kaak. Veranderingen in de kaak kunnen optreden door normale slijtage, gewichtsveranderingen of botafbraak.

Rebasing is een proces waarbij de basis van het kunstgebit opnieuw wordt aangepast aan de vorm van de kaak, zodat het weer goed aansluit op het tandvlees. Hierdoor wordt het draagcomfort van het kunstgebit verbeterd en kan irritatie van het tandvlees worden voorkomen. Ook kan het ervoor zorgen dat het kunstgebit weer goed functioneert bij het kauwen, praten en lachen.

Onze ervaren tandprothetici beoordelen de staat van uw kunstgebit en adviseren u over de beste oplossing voor uw specifieke situatie. Als rebasing nodig is, zorgen we ervoor dat het proces zorgvuldig wordt uitgevoerd en dat het kunstgebit weer goed past en comfortabel zit.

Voordelen rebasen kunstgebit

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het laten rebasen van een kunstgebit bij Tandprothetische Praktijk Stoop:

Bij Tandprothetische Praktijk Stoop streven we ernaar om onze patiënten de best mogelijke zorg en ondersteuning te bieden bij het aanpassen van hun kunstgebit. Neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken en laat ons u helpen om weer te genieten van een gezonde en stralende lach!

Rebasen of reparatie?

Er is een verschil tussen het repareren van een kunstgebit en het rebasen van een kunstgebit. Bij reparatie wordt het kunstgebit gerepareerd om beschadigingen te herstellen. Bij rebasing wordt het kunstgebit opnieuw aangepast aan de vorm van de kaak, waardoor het weer goed aansluit op het tandvlees.

Een reparatie kan nodig zijn als het kunstgebit is gebroken, gebarsten of beschadigd door normale slijtage. Bij rebasing wordt het kunstgebit aangepast wanneer er veranderingen in de kaak zijn opgetreden, zoals botafbraak of gewichtsveranderingen. Een rebasing kan nodig zijn wanneer het kunstgebit niet meer goed past, waardoor het ongemakkelijk zit en kan leiden tot pijn of irritatie van het tandvlees.

Bij Tandprothetische Praktijk Stoop bieden we zowel reparaties als rebasing aan voor kunstgebitten.

Contact
Aangesloten bij

Copyright © Website door Irmedia