Behandelingen

Alles onder één dak

Nieuw kunstgebit
Reparatie kunstgebit
Implantaten
Rebasing kunstgebit

Voordelen van een kunstgebit

Een kunstgebit kan de zelfverzekerdheid van mensen vergroten. Het ontbreken van tanden kan leiden tot schaamte en zelfbewustzijn, maar met een kunstgebit kan iemand weer vol vertrouwen zijn of haar dagelijkse activiteiten uitvoeren en zichzelf laten zien aan de wereld.

Veel gestelde vragen

Ja, voor het krijgen van een nieuw kunstgebit bent u bij ons aan het juiste adres. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen via tppstoop@xs4all.nl of via 079 - 361 45 76

Een tandprotheticus is een specialist in het aanmeten van uw uitneembare gebitsprothese. Daarvoor is de tandprotheticus niet alleen technisch, maar ook medisch-biologisch opgeleid.

Het verschil tussen een tandarts en een tandprotheticus is dat de tandarts de gebitsprothese alleen aanmeet en dan de prothese laat vervaardigen door een tandtechnisch laboratorium. De tandprotheticus werkt namelijk vanaf uw eerste bezoek tot en met het afleveren geheel zelfstandig aan uw gebitsprothese.

Wanneer moet u advies vragen.

*  U gebruikt plakmiddelen, watjes of andere middelen.

*  Uw bovengebit valt naar beneden als u uw mond opent.

*  U heeft vaak last van hoofdpijn, oorpijn of kaakpijn.

*  Uw gezicht is ingevallen.

Deze punten zijn nog maar de meest voorkomende klachten. In veel gevallen zal de tandprotheticus u van uw klachten kunnen afhelpen door een eenvoudige aanpassing, maar ook kan het nodig zijn om een nieuwe prothese te maken, zeker wanneer u de prothese langer dan zo`n tien jaar heeft.

Volledige gebitsprotheses. De volledige gebitsprothese (boven en onder) wordt voor 75 % vergoed uit uw basisverzekering. Een volledige gebitsprothese kost gemiddeld 1200,00 euro. Hiervan moet u 25 % (+/_ 300,00 euro) zelf betalen. Sommige aanvullende verzekeringen vergoeden de overige 25 % of een deel van die 25%.

Reparaties en rebasingen (opvullen van bestaande prothese) worden voor 90 % uit de basisverzekering vergoed. 

Implantaat gedragen gebitsprotheses (klikgebit)

Gebitsprotheses  op implantaten worden vergoed uit de basisverzekering. Uw eigen bijdrage is 8% per boven en 10% per onderprothese. Bij een volledige gebitsprothese boven en onder is uw eigen bijdrage 18% van het totaal bedrag

U MOET WEL REKENING HOUDEN MET UW EIGEN RISICO, VOOR 2023 IS DAT   €  385,00

Partieële of frameprothese (plaatje)

Partieële of frameprotheses worden alleen vergoed wanneer u een aanvullende of een tandartsverzekering heeft. Sommige verzekeringen willen bij uw factuur van de tandprotheticus een verwijzing van uw tandarts voor het vervaardigen van een nieuwe partieële of frameprothese.

Wij zijn gespecialiseerd in het aanmeten en vervaardigen van uitneembare gebitsprotheses.

Links ziet u een lijstje dat u kunt aanklikken, dan krijgt u enige uitleg over de soorten uitneembare gebitsprotheses.

Het dragen en accepteren van een kunstgebit is zeer persoonlijk. Wat bij de een kan is bij de ander onmogelijk. Elke prothese heeft een gewenningsperiode. Lichte pijn in het gelaat of moeilijkheden met slikken en spreken kunnen het gevolg zijn van een nieuwe prothese. Spraakmoeilijkheden zijn meestal van voorbijgaande aard. De tong moet namelijk wennen aan de nieuwe situatie. Wanneer iemand zegt: "ik kan alles met mijn prothese" dan is dat een uitzondering. Een gebitsprothese kent, net als alle andere kunstmatige vervangingen van lichaamsdelen, zijn beperkingen.

Enkele adviezen voor de gebitsdrager.

* Draag uw gebitsprothese niet langer dan 6 tot 9 jaar, materiaaltechnisch is deze dan aan vervanging toe

 * Zorg altijd dat de pasvorm van uw gebit optimaal blijft, laat dit om de 3 tot 4 jaar of eerder controleren. De schade aan uw kaak en kaakgewricht beperkt worden.

 * Gebruik geen kleefmiddelen of alleen voor nood of korte periodes.

 * Masseer de kaken onder uw prothese met een zachte tandenborstel en tandpasta. Hierdoor blijft het slijmvlies   onder uw prothese in goede  conditie.

Contact
Aangesloten bij

Copyright © Website door Irmedia